omis.hr

Kulturno umjetnička udruga
"Mosor" - Gata

III. dani Ive Marjanovića


Ivo Marjanović 1913-2004


«DANI IVE MARJANOVIĆA» 2008. ( Preuzeto sa www.gata.hr )

Kulturno umjetnička udruga Mosor Gata djeluje već pedesetak godina. Njeni članovi su mještani malog poljičkog sela, Gata, ujedno veliki zaljubljenici u tradiciju i bogatu prošlost svoga roda. U prvi mah se čini da je osnovni zadatak ove udruge čuvanje baštine i kulturnog blaga, no tijekom vremena ona je nadišla svoju prvotnu zadaću te je u ovom vremenu otuđenja i mahnitog trčanja za zaradom prkosila te omogućila kvalitetno druženje Gaćana. Ne samo da stotinjak aktivnih članova svojim radom i upornošću trgaju od zaborava poljičko ime, već pod krinkom kulturnog ljeta već dvije godine uveseljavaju svoje bližnje i prijatelje namjernike.  


             2006. godine je zaživjela dugo planirana ideja o kulturnom ljetu u Gatima. KUU Mosor Gata je po prvi put organizirala Dane Ive Marjanovića, nekoliko večeri kulturnog karaktera tijekom kolovoza. Prve godine se uspješno preživjelo porođajne muke i urezalo u sjećanje raznovrsnu ponudu; preko Krležine monodrame Na rubu pameti koju je uprizorio Dragan Despot, koncerta naših učenika klasične glazbe, Oprosti Stipe, monodrame koju i potpisuje i odigrava Ilija Zovko i večeri folklora. Lokacijski je jednako raznoliko, svaka večer se održava na drugom dijelu Gata što doprinosi ljepoti doživljaja. Ljeto je zamišljeno kao kvalitetna razbibriga Gaćanima, njihovim prijateljima i svim ljudima dobre volje.


            Drugo kulturno ljeto se otvorilo domaćom postavom i predstavom Od počela do rasula, drama Filipa Radoša i Ilije Zovka Ženici je razdragala cio puk kod Gospe od Smova, studenti glume su nas zabavljali Shakespearovom dramom Kako vam drago, koncert u Sv. Ciprijanu je ponovno oduševio sveprisutne, prijatelji iz Prološca su donijeli dozu autohtonog humora s Potra Ikić Joku a Večer folklora i pjesme je postala tradicionalna točka na i gatskog kulturnog ljeta.
            Treća godina je programom jednako kvalitetna i zanimljiva. Nadamo se da će se to prepoznati.

Dani Ive Marjanovića 2008.

01. kolovoza 2008. (petak)
PRODANA DJEVOJKA – KUU Mosor Gata
Dom kulture Gata

03. kolovoza 2008. (nedjelja)
KONCERT KLASIČNE GLAZBE – Glazbena škola Lovro pl. Matačić
Crkva sv. Ciprijana Gata

05.kolovoza 2008. (utorak)
PRIREDBA – Ilija Zovko
Staro selo Skočibe Gata

10. kolovoza 2008. (nedjelja)
TKO JE BOLESTAN – HKUD Proložac
Kuvačići, Kod križa Gata

14. kolovoza 2008. (četvrtak)
ZAPISI IZ NEVREMENA – Trpimir Jurkić
Svetište Gospe od Smova

16. kolovoza 2008. (subota)
VEČER FOLKLORA I PJESME – razni izvođači
Plato ispred crkve sv. Ciprijana
Namjera je bila oživjeti malo misto za vrijeme ljetnih vrućih i trudnih večeri. Pružiti svima malo zabave i užitka, a ujedno i naučiti nešto novo. Željeli bismo da se prepozna rad koji traje cijelu godinu, a ne samo nekoliko dana uoči kakve priredbe ili smotre čiji smo redoviti gosti.
Osim ljubavi, truda i zalaganja, za održavanje ovakvog ritma udruge treba i nešto konkretno. Naše vjerne domaćice konkretno pomažu sa slasticama i soparnicima, a ostali su pozvani da nam konkretno pomognu u okvirima svojih mogućnosti.   

KUU Mosor Gata

 

Arhiva :
Dani Ive Marjanovića 2006.g.
Dani Ive Marjanovića 2007.g.


Zatvori
↑ Vrh stranice ↑

Službene stranice Grada Omiša