Traži  
  2. prosinac 2022.      Kontakt ..:: Naslovnica » Arhiva 2019 ::..   Prijava  

 Arhiva novosti 2019 Minimiziraj
30.12.2019

Umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Omiša koji primaju starosnu, prijevremenu starosnu, invalidsku, privremenu invalidsku ili obiteljsku mirovinu, kao i oni koji su takvu mirovinu ostvarili radom u inozemstvu, Gradonačelnik Grada Omiša odobrio je isplatu godišnjih novčanih potpora za 2019. godinu, temeljem podnesenog zahtjeva za ostvarivanjem prava. Mjerom je obuhvaćeno ukupno 1208 umirovljenika, kojima su, ovisno o visini mirovine, isplaćeni iznosi od 100,00 kn do 400,00 kn potpore.
20.12.2019

Gradonačelnik Ivo Tomasović priredio je tradicionalni božićni koktel na kojem je zahvalio svim suradnicima Grada Omiša na uspješnoj suradnji te je čestitao Božić i zaželio svako dobro u 2020. godini.
Posebno je zahvalio učenicima Srednje škole “Jure Kaštelan” koji su pripremili koktel.
Božji blagoslov zazvao je župnik Župe sv. Mihovila don Mate Čulić, a omiški izviđači su gradonačelniku predali betlehemsko svjetlo.
U 12.00 sati u prostorijama Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš gradonačelnik Ivo Tomasović i predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Močić uručili su božićne darove obiteljima poginulih hrvatskih branitelja.
U ime Udruge, gradonačelniku je zahvalila predsjednica Gordana Krstić.
20.12.2019

Dječji vrtić Omiš okitio je božićno drvce u zgradi Gradske uprave Grada Omiša.

Okitila su ga djeca i tete dječjeg vrtića Pčelica, eko-vrtića. Svi ukrasi bili su od prirodnih materijala, kao i jaslice, a kitili su ga uz veselu pjesmu i graju.
Nitko tko je prolazio pored te razigrane grupe nije odolio da i sam stavi koji ukras pa tako ni gradonačelnik Ivo Tomasović.
Hvala, draga djeco i tete!
Grb Grada Omiša 19.12.2019

Gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Omiša pozivaju građane Grada Omiša na tradicionalno druženje uz domaću spizu i božićnu glazbu u utorak, 24. prosinca 2019.g. u 11.00 sati na Trgu Stjepana Radića.

Plakat


25. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 20. prosinca 2019. (petak) u 17.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
Stipendije 18.12.2019

Gradonačelnik Grada Omiša donio je konačne liste korisnika novčanih nagrada i potpora učenicima i studentima za 2019./2020. godinu te je odobrio isplatu korisnicima i to za učenike - razdoblje rujan-studeni 2019.g., a za studente - razdoblje listopad-studeni 2019.g.

Konačni zaključak nagrade 2019-2020
Konačni zaključak potpore 2019-2020
Grb Grada Omiša 18.12.2019

Gradonačelnik Ivo Tomasović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Omiša Zvonko Močić i zamjenica gradonačelnika Grada Omiša Rina Marušić, povodom Božića i božićnih blagdana posjetili su Samostan sestara “Služavke Malog Isusa” te su prigodnim darovima obradovali štićenike Samostana.
12.12.2019

Upozorenje na nepovoljne vremenske uvjete

Prema najavi DHMZ dana 13.prosinca 2019.g. očekuje se povećana količina oborina i jaki južni vjetar uz obalu i u zaobalju. Pozivaju se građani da poduzmu odgovarajuće aktivnosti na prevenciji i zaštiti osoba i materijalnih dobara od mogućeg nastanka šteta.
Za potrebnu pomoć može se kontaktirati vatrogasne snage Grada Omiša na tel. 021 863193.

Upozorenje
 11.12.2019

Povenjak 2020.

Udruga maslinara „Paičuša“ iz Piska organizira manifestaciju ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinova ulja i konzerviranja maslina na domaći način POVENJAK 2020, u Hotelu Brzet, Omiš, 15. veljače 2020. godine.
Maslinari koji su zainteresirani za program manifestacije mogu podnijeti prijavni list.
Program i Prijavni list

Krajem mjeseca studenog, predstavnici Dječjeg Gradskog vijeća Grada Omiša sudjelovali su na svečanosti povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Saveza Društava Naša djeca Hrvatske kao i u programu obilježavanja 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.
U okviru proslave 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, Grad Omiš je nagrađen poveljom za provedenu „Naj-akciju“ u 2019. godini pod nazivom „Daj mi pet!“ čiji je nositelj bilo Društvo „Naša djeca“ Grada Omiša, a partner u provedbi Osnovna škola „Josip Pupačić“ Omiš. Akcijom su učitelji volonterski pomagali djeci u učenju.
U programu obilježavanja 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta sudjelovalo je oko 120 sudionika. Centralno događanje održalo se u velikoj vijećnici Hrvatskg sabora gdje su djeca imala priliku na jedan dan biti mali saborski zastupnici, te održati govor za saborskom govornicom na temu ostvarivanja prava djeteta i njihov život u lokalnoj zajednici. Među 11 odabranih najboljih govora, bio je i govor kojeg su sastavila djeca 3.a razreda Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš na temu „siromaštvo“, a kojeg je u Hrvatskom Saboru predstavio dječji gradonačelnik Grada Omiša Ivan Tičinović, učenik 8. razreda Osnovne škole „1. listopada 1942.“ Čišla, područna škola Kostanje.
Dječju delegaciju pratili su: voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Omiša, volonteri Društva „Naša djeca“ Grada Omiša i predstavnici stručnih službi Grada Omiša.“
5.12.2019

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA ZBOG IZVOĐENJA RADOVA IZGRADNJE DIJELA OBILAZNICE OMIŠA

Na javnoj cesti, odnosno unutar zemljišno/zaštitnog pojasa ceste Ž/6166 (cesta prema Radmanovim mlinicama, Podašpilju, Svinišćima i Kučićima) izvodit će se radovi iskopa za upornjak u tunelu Omiš – za most Cetina te će se privremeno obustaviti promet svakim radnim danom u vremenu od 8.00 do 18.00 sati od 5. 12. 2019.g. do 23. 12. 2019.g.

Koristit će se alternativni pravac preko državnih cesta za Omiš.

U ostalom periodu od 18.00 do 8.00 sati sljedećeg dana promet će se odvijati predmetnom prometnicom.
4.12.2019

Jubilarno 35. gostovanje klapa pobjednica Omiša u Lisinskom održano u čast Olivera

U nedjelju, 1. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš te pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba svečano je održan jubilarni 35. koncert "Pismo moja, hrli tamo - Zagrebu na dar". U punoj dvorani Lisinski zagrebačkoj publici predstavilo se jedanaest klapa laureata ovogodišnjeg 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Na samom početku večeri pozdravne govore prisutnima uputili su Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof. dr. sc. Drago Prgomet i Gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović. Koncert je održan u čast Olivera Dragojevića, jednog od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika. Neke od brojnih Oliverovih uspješnica poput pjesama Galeb i ja, Ti si moj san, Romanca, Dišperadun, Moj lipi anđele, Nocturno, Picaferaj… u acapella klapskim obradama izvodile su klape: Filip Dević (m) - Split, Mirabella CZK (ž) - Omiš, Kampaneli (mj) - Donja Kaštela, Ankora (ž) - Podstrana, Oneum (m) - Omiš, Teranke (ž) - Pula, Luše (ž) - Split, Bošket (m) - Zagreb, Orca (ž) - Split, Stine (m) - Zagreb i Vinčace (m) - Novi Vinodolski te tako pjesmom zahvalile Oliveru na neizbrisivom glazbenom tragu koji nam je ostavio. Klape su još izvele po jednu tradicijsku pjesmu s kojom su prošlog srpnja nastupile u Omišu. Na kraju koncerta zajedničkom izvedbom pjesme S ponistre se vidi Šolta izvođači su se prisjetili velikog pjesnika i člana Festivalskog vijeća akademika Jakše Fiamenga, a zadovoljna je publika dugotrajnim pljeskom pozvala izvođače da, prema tradiciji, na bis otpjevaju pjesmu po kojoj ovaj tradicionalni koncert nosi ime. Ambijent pozornice upotpunjen je motivima Omiša i Dalmacije na fotografijama Vlade Zemunika, a program je vodila Edita Lučić Jelić.
Dan ranije u subotu 30. studenog nekoliko klapa božićnim i tradicijskim pjesmama upotpunilo je program manifestacije Advent na Zrinjevcu te tako dodatno pridonijelo svečarskoj atmosferi ove velike i vrijedne obljetnice prijateljstva Gradova Zagreba, Omiša i Festivala dalmatinskih klapa.

Fotografije na ovoj poveznici ....
Stipendije 03.12.2019

Gradonačelnik Grada Omiša sukladno čl.8. "Pravila o dodjeli novčanih potpora učenicima i studentima slabijeg imovnog stanja ili s posebnim potrebama", a na temelju liste prvenstva, donio je Zaključak o novčanim potporama učenicima i studentima slabijeg imovnog stanja ili s posebnim potrebama na područja Grada Omiša za školsku/akademsku godinu 2019./2020., te sukladno čl.9. „Pravila o dodjeli novčanih nagrada učenicima i studentima osobitog uspjeha u učenju“, a na temelju bodovne liste, Zaključak o novčanim nagradama učenicima i studentima osobitog uspjeha u učenju s područja Grada Omiša za školsku/akademsku godinu 2019./2020.
Protiv zaključaka se može podnijeti prigovor s obrazloženjem gradonačelniku Grada Omiša na adresu: GRAD OMIŠ, Trg kralja Tomislava 5/I, 21310 Omiš, u roku od 8 dana od dana objave istih na službenim mrežnim stranicama Grada Omiša

Zaključak nagrade 2019-2020
Zaključak potpore 2019-2020
3.12.2019

O B A V I J E S T

Kako je to već vidljivo, započela je realizacija projekta uređenja i sanacije komunalne infrastrukture ulice Fošal.
Projektom je obuhvaćeno parterno uređenje južne i sjeverne strane ulice Fošal, do pročelja stambenih zgrada, sa rekonstrukcijom i sanacijom kompletnih instalacija.
Za završnu oblogu parternog uređenja predviđene su kamene ploče te zamjena ograda i javne rasvjete uz prometnicu D8 kao i nova komunalna oprema (klupe, košarice i sl.).
Na temelju provedenog postupka javne nabave za izvođača radova odabran je INERO d.o.o. iz Splita.
Rok završetka svih radova je svibanj 2021.godine, uz planirani prekid radova tijekom turističke sezone u razdoblju od 1.6.2020. do 30.9.2020. godine. U skladu sa dinamikom izgradnje, južna strana ulice Fošal dovršit će se do kraja svibnja 2020.godine.
Uređenje ulice Fošal predstavlja iznimno važan projekt za budući izgled i funkcioniranje grada Omiša pa se u tom smislu mole svi građani, a posebno vlasnici poslovnih i stambenih prostora uz ulicu Fošal za maksimalno razumijevanje privremeno otežanih uvjeta u korištenju glavne gradske ulice. Radi potreba gradilišta promet će se odvijati po privremenoj regulaciji te molimo pješake i vozače da se iste pridržavaju uz povećan oprez.
29.11.2019

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga „Prijatelj“Omiš organizira prodajnu izložbu radova korisnika i članova , koja će se održati dana 03. prosinca 2019.g. utorak od 09:00 sati u Ulici Fošal, ispred poslovnice Hrvatske pošte, te poziva sve ljude dobre volje da im se pridruže.
27.11.2019

Temeljem provedenog javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini – Trg Stjepana Radića u Omišu, za vrijeme održavanja manifestacije “OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD” u razdoblju od 13. prosinca 2019. do 01. siječnja 2020. godine, koji je oglašen u listu “Slobodna Dalmacija”, a tekst natječaja objavljen na www.omis.hr i na oglasnoj ploči Grada Omiša 15. studenoga 2019. godine, utvrđuju se najpovoljniji ponuditelji prema lokacijama ...

Zaključak gradonačelnika
26.11.2019

POZIV ZA PRIJAVE ZA RAD U BIRAČKIM ODBORIMA

Obavještavaju se zainteresirane osobe da će se prijave za rad u biračkim odborima (u svojstvu predsjednika i članova biračkog odbora te njihovih zamjenika) na izborima za Predsjednika Republike Hrvatske, a koji će se održati 22. prosinca 2019. godine

Poziv ...


24. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 27. studenog 2019. (srijeda) u 18.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
22.11.2019
OBJAVA BIRAČIMA

za dan održavanja izbora za Predsjednika Republike Hrvatske
određena je nedjelja, 22. prosinca 2019.

Više ...
22.11.2019

Splitsko-dalmatinska županija u suradnji s gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt „SUTRA“, koji se sufinancira sredstvima programa INTERREG V-A Italy-Hrvatska. S ciljem analize i dobivanja potrebnih podataka u sklopu projektnih aktivnosti, nositelj projekta poziva građane da sudjeluju u anketi o korištenju različitih načina prijevoza s ciljem prepoznavanja potreba građana u pogledu lokalne multimodalne mobilnosti.

Više ...
21.11.2019
OBAVIJEST
o izvođenju radova sustavne preventivne deratizacije na području Grada Omiša

Dana 22. studenog 2019. godine tvrtka CIAN d.o.o. izvoditi će radove sustavne preventivne deratizacije (jesenska deratizacija) na području Grada Omiša, a sukladno odrednicama programa ZZJZ-a Splitsko – dalmatinske županije.
19.11.2019

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split objavljuje javni poziv za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za nezaposlene osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije (2.500,00 kn).

Sadržaj objavljenog javnog poziva je na slijedećem linku ....
15.11.2019

Upozorenje na nepovoljne vremenske uvjete

Zbog nadolazećih većih oborina, morske plime, podzemnih voda i vodenog vala rijeke Cetine upozoravaju se građani da poduzmu odgovarajuće aktivnosti na prevenciji i zaštiti osoba i materijalnih dobara od nastanka šteta. Očekivano vrijeme pojačanih nepogoda je 16. - 18. studenog 2019.g. Posebno ugrožena područja mogu biti naselje Omiš (stara gradska jezgra, Smokvica, Punta, Priko i Ribnjak), Radmanove mlinice, Penšići i Blato n/C.
Ograničena količina vreća s pijeskom za individualne potrebe građana moći će se preuzimati na platou uz istezalište brodica na Punti u Omišu.
Za potrebnu pomoć može se kontaktirati vatrogasne snage Grada Omiša na tel. 021 863193.
15.11.2019

Javni natječaj za privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini – Trg Stjepana Radića u Omišu za vrijeme održavanja manifestacije “OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD” u razdoblju od 13. prosinca 2019. do 01. siječnja 2020. godine.

Predmet natječaja je privremeno korištenje kućica postavljenih na javnoj površini na Trgu Stjepana Radića u Omišu, radi održavanja manifestacije “OMIŠKI BOŽIĆNI GRAD”, koju organizira Turistička zajednica Grada Omiša i Centar za kulturu Omiš.

Natječaj i Skica
Ruž.vrpca 14.11.2019.

Klub žena liječenih na dojci „Omiš“, u okviru Ružičastog mjeseca, organizira predavanje „Važnost imunogenetike u transplataciji, kao i uloga darivatelja“, koje će se održati dana 19. studenog 2019. godine (utorak) u 18:00 sati na adresi F. Benkovića 1, Omiš. Predavač je: doc.dr.sc. Esma Čečuk-Jeličić.

Plakat ...
 14.11.2019

Lokalna akcijska grupa „Adrion“ kao nositelj projekta „Job clubs „Adrion“ – Uđi i TI u svijet rada!“ u partnerstvu s Gradom Omišem, Gradom Makarska, Gradom Vrgorcem, Splitsko - dalmatinskom županijom, Pučkim otvorenim učilištem Imotski i CEDRA-om: Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj, osniva 4 kluba za zapošljavanje u gradovima Omišu, Makarskoj, Vrgorcu i Imotskom. Klubovi će okupljati 60 nezaposlenh osoba do 29 godina u okviru kojih će se održavati 3 ciklusa radionica na kojim će se simulirati razgovori s potencijalnim poslodavcima, ali i pružati savjeti za uspješan pronalazak posla.
Prva radionica održat će se u Omišu, dana 21. studenog 2019.g u Ilirskom sjemeništu na Priku s početkom u 10:00 sati., a cilj joj je skupini mladih, nezaposlenih osoba predstaviti potencijalne poslodavce. Ovim putem, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Više o projektu, i terminima ostalih radionica ...
12.11.2019

Upozorenje na nepovoljne vremenske uvjete

Zbog nadolazećih većih oborina, plime i podzemnih voda upozoravaju se građani da poduzmu odgovarajuće aktivnosti na prevenciji i zaštiti osoba i materijalnih dobara od nastanka šteta. Očekivano vrijeme pojačanih nepogoda je poslijepodne i sljedeća noć.
Za potrebnu pomoć može se kontaktirati vatrogasne snage Grada Omiša na tel. 021 863193.
11.11.2019

Grad Omiš kao partner Studentskom katoličkom centru Split u provedbi jednogodišnjeg projekta razvoja lokalnih volonterskih centara, kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sudjelovao je u provedbi akcije „ 72 sata bez kompromisa“ , međunarodne volonterske akcije, koja je u Hrvatskoj krenula 2014. iz Splita, a danas uključuje 10 gradova na području Republike Hrvatske. U Gradu Omišu volontiralo se čišćenjem okoliša na dvije lokacije: tvrđava Mirabela i kanjon rijeke Cetine. U akciji je sudjelovalo 18 volontera, za koje je Grad Omiš osigurao ručak, a tvrtka Peovica alat, vreće, te odvoz i deponiranje otpada. Osim na otvorenim lokacijama, volontiralo se i u Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama „Prijatelj“ Omiš kao i kod Služavki malog Isusa, Samostan „Nazaret“ Omiš, dok su učenici Srednje škole „Jure Kaštelan“ Omiš volontirali u Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split.

Više na stranicama projekta ...
08.11.2019

Temeljem provedenog javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korištenje lokacije na javnoj površini Grada Omiša, predio Ribnjak, radi postavljanja kioska, utvrđuje se najpovoljniji ponuditelj ...

Zaključak gradonačelnika
04.11.2019

VINARSKA ŠKOLA

BESPLATAN program obrazovanja osoba iz Splitsko – dalmatinske županije starijih od 34 godine koje nisu u radnom odnosu duže od godinu dana, a u organizaciji je Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića i Javne ustanove RERA S.D. te sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
Po završetku programa polaznici stječu znanja iz područja: VOĆAR, VINOGRADAR, VINAR, a zanimanje će biti upisano u e - radnu knjižicu.
U sklopu programa stručnjaci će pomoći izraditi poslovni plan za unapređenje postojećeg ili pokretanje novog OPG-a. Izrađeni poslovni planovi su veliki doprinos i otvaraju mogućnost prijava za bespovratna sredstva iz vanjskih izvora financiranja (nacionalni i EU).
Prijave traju do 15.11.2019., a broj polaznika je ograničen.
Prijave su putem poveznice http://kastelanska-vinarska-skola.eu/program-prijavi-se/ .
Sve informacije mogu se dobiti na 098598738- Marija Rapanić, voditeljica obrazovanja odraslih, ili na e-mail: rapanic.marija@gmail.com .
RH

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana , a u organizaciji Grada Omiša, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš i Udruge HVIDRA Omiš predviđen je sljedeći program ....

Program i Redoslijed polaganja vijenaca
31.10.2019

O B A V I J E S T

Grad Omiš obavještava da će dana 05. studenog 2019 god. (utorak) započeti radovi rekonstrukcije Vukovarske ulice u Omišu. Postavit će se privremena prometna regulacija. Planirani završetak radova je pred početak turističke sezone 2020 god.
Molimo sve sudionike u prometu za povećani oprez i poštivanje privremene prometne regulacije.
31.10.2019.

Natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarne djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te drugih područja od interesa za opće dobro Grada Omiša u 2020. godini.

Natječaj je otvoren do 02. prosinca 2019.g.

Dokumentacija za provedbu natječaja
1. Natječaj
2. Upute za prijavitelje programa ili projekata
3.1. Obrazac opisa programa ili projekta
3.2. Obrazac proračuna programa ili projekta
4. Obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja
5. Izjava osobe ovlaštene za zastupanje prijavitelja
6. Obrazac za ocjenu kvalitete(vrijednosti) programa ili projekta
7. Prijedlog Ugovora o financiranju
8.1. Obrazac opisnog izvještaja provedbe programa ili projekta
8.2. Obrazac financijskog izvješća programa projekta ili projekta
31.10.2019.

Poziv za predlaganje programa u području javnih potreba u sportu Grada Omiša za 2020. godinu

Dokumentacija za provedbu Poziva
1. Tekst Poziva
2. Upute za prijavitelje programa/projekta
3. Obrasci za prijavu programa/projekta
3.1. Obrazac 1.
3.2. Obrazac 1.a
3.3. Obrazac 2. (ostali projekti)
4. Obrasci izjave
4.1. Obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja
4.2. Obrazac Izjave o nekažnjavanju
5. Ugovor o financiranju
5.1. Obrazac Ugovora o financiranju
5.2. Obrazac podaci o korisniku za izradu Ugovora
6. Obrasci za izvještavanje:
6.1. Obrazac PROP-POT
6.2. Obrazac Izvjesce o izvrsenju programa
30.10.2019

Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Poziv kandidatima na razgovor

Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Omiša poziva kandidate koji su podnijeli svoje prijave na Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Festivala dalmatinskih klapa Omiš od 30.kolovoza 2019.g. na razgovor o prezentaciji prijava koji će se provesti pred članovima Odbora na adresi: Ured gradonačelnika Grada Omiša, Trg kralja Tomislava 5, I. kat, u Omišu, u sljedećim terminima za:
Gosp. Jure Šaban Stanić – dana 4.studenog 2019.g. (ponedjeljak) u 16,15 sati;
Gosp. Mijo Stanić – dana 4.studenog 2019.g. (ponedjeljak) u 16,45 sati.
28.10.2019

UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA
DOMOVINSKOG RATA
OMIŠ

SVETA MISA ZADUŠNICA

3. studenog 2019 (nedjelja) u 18:00 za sve poginule branitelje Grada Omiša i općina Dugi Rat i Šestanovac
28.10.2019

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Omiša, KLASA: 363-01/19-01/625, URBROJ: 2155/01-02-19-02 od 10. listopada 2019. godine, raspisuje se Javni natječaj za privremeno korištenje javne površine radi postavljanja kioska
Predmet natječaja je privremeno korištenje lokacije na javnoj površini Grada Omiša, u Omišu, predjel Ribnjak radi postavljanja kioska (pod čime se podrazumijeva postavljanje isključivo tehnološki zgotovljenog objekta npr. “standarni kiosk tip B”)

Natječaj ...
Ruž.vrpca 15.10.2019.

RUŽIČASTI MJESEC

Klub žena liječenih na dojci „Omiš“ Omiš u mjesecu brige o zdravlju dojki organizira 19. listopada 2019. godine (subota) u 09,00 sati šetnju gradom uz dijeljenje edukativnog materijala kao podsjetnik da žene mogu utjecati na zdravlje svojih dojki i to da obrate pozornost na:
važnost onih životnih navika koje mogu utjecati na zdravlje dojki te tako u budućnosti smanjiti rizik oboljenja.
Ulogu preventivnih pregleda u ranom otkrivanju u borbi protiv raka dojke.
Pozivaju se sve članice Kluba i njihove obitelji, građanke i građani da se pridruže šetnji i podupru žene u ovoj teškoj borbi sa sve prisutnijom dijagnozom.
14.10.2019

Gradonačelnik Ivo Tomasović primio je učiteljice i nastavnice Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš:
Tamaru Banović, Marinu Fistanić, Martinu Milinu i Sanju Pešić koje su nagrađene od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao jedne od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika/ca u školskoj godini 2018./2019.
Svečanom prijemu nazočila je i ravnateljica OŠ „Josip Pupačić“ Davorka Deur.
 
RH 14.10.2019


Grad Omiš i Udruga antifašista Grada Omiša pozivaju Vas na obilježavanje 75. obljetnice oslobođenja Omiša od fašističkog okupatora koje će se održati u petak, 18. listopada 2019.

Plakat .....
9.10.2019

Gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović primio je vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Omiša , a povodom Dječjeg tjedna kojeg organizira Društvo Naša djeca Grada Omiša.


23. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 9. listopada 2019. (srijeda) u 19.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
RH
3.10.2019

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, dana 8. listopada 2019.g. (utorak) u 8.30 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik Ivo Tomasović i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom Zvonkom Močićem te predstavnici udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za Domovinu.

U 9.00 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.
Stipendije 01.10.2019

Gradonačelnik Grada Omiša temeljem "Pravila o dodjeli novčanih nagrada učenicima i studentima osobitog uspjeha u učenju" kao i "Pravila o dodjeli novčanih potpora učenicima i studentima slabijeg imovnog stanja ili s posebnim potrebama" , raspisuje odgovarajuće natječaje za prijavitelje s područja Grada Omiša.
Prijave se podnose putem prijavnog Obrasca u zatvorenoj omotnici osobno na pisarnicu Grada Omiša ili putem pošte na adresu: Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5/I, 21310 Omiš.
Rok za podnošenje je 31. listopada 2019. godine.

Prilozi : Obrazac za prijavu - uspješni (pdf) , Obrazac za prijavu - uspješni(Word), Obrazac za prijavu - otežani uvjeti (pdf) , Obrazac za prijavu - otežani uvjeti (Word) , Natječaj za nagrade - uspješni , Natječaj za potpore - otežani uvjeti
26.9.2019

U razdoblju od 1. do 6. listopada 2019. održava se međunarodna biciklistička utrka CRO Race s ciljem promocije Hrvatske kao turističke destinacije. Treća etapa vozi se u četvrtak, 3. listopada sa startom u Okrugu Gornjem u 12:45 sati i ciljem u Makarskoj, a proći će centrom Omiša u 14:26.
Utrku prenose televizijske kuće u gotovo 180 zemalja.
Pozivaju se građani da uljepšaju dojam o utrci i našoj lijepoj zemlji...

Više ...
RH
Dana 1. listopada 2019.g. (utorak), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u 10.30 sati kod župne crkve sv. Ciprijana u Gatima obilježit će se 77. obljetnica pokolja kojeg su združene snage talijanske vojske i četnika popa Đujića izvršile nad hrvatskim pukom u Gatima, kada je mučki ubijeno 96 osoba ( od toga osmero djece), a selo spaljeno.

Sveta misa zadušnica za sve ubijene je u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Ciprijana, a Komemoracija s polaganjem vijenaca je kod Župne crkve u 11.30 sati.

Organizatitori komemoracije su Grad Omiš, Župni ured Gata i Mjesni odbor Gata, a u komemoraciji će sudjelovati i učenici Osnovne škole “1. listopada 1942.”

24.9.2019

Povodom Dana policije, blagdana Svetoga Mihovila gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović primio je policijskog službenika Policijske postaje Omiš Zvonimira Vrkića kojemu je uručio nagradu za iznimno zalaganje u policijskoj službi.
Zvonimir Vrkić pripadajući novčani iznos od 2.500,00 kuna donirao je udruzi "Prijatelj".
23.9.2019

Grad Omiš objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na godišnju novčanu potporu umirovljenicima za 2019. godinu. Zahtjeve mogu podnijeti svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Omiša s iznosom mirovine do 3.000,00 kn. Javni poziv otvoren je do 15. studenog 2019. godine

Javni poziv
Obrazac za Božićnicu 2019
23.9.2019
GRAD OMIŠ
i
OPĆINA SAN FELICE DEL MOLISE

pozivaju Vas na

Kulturnu i etnogastronomsku prezentaciju obrtnika Općine San Felice del Molise, jedne od tri općine moliških Hrvata iz regije Molise u Italiji.
Općina San Felice del Molise (hrvatski: Štifilić) je grad prijatelj Grada Omiša, a prezentacija hrane i pića moliškog podneblja građanima Omiša održat će se u petak, 27. rujna 2019.g. u 19.00 sati na Poljičkom trgu u Omišu.

Plakat ...
20.9.2019

UREĐENJE PLAŽE BRZET

Djelovanjem mora (morske struje, tzv. podlokavanje i sl.) šljunčane plaže u Omišu svedene su na svega nekoliko metara širine, a nekim dijelovima su potpuno nestale što znatno ugrožava razvoj turističkog potencijala ovog područja.

Više ...
16.9.2019

Mjesni odbor Slime se uključio u "Coca-Cola" projekt čisćenja rijeka i mora

Više ...
11.9.2019

O B A V I J E S T

Grad Omiš obavještava da će od dana 23. rujna 2019 god. (ponedjeljak) biti uključeni semaforski uređaji na državnoj cesti D8 u centru Omiša (ulica Fošal) radi povećanja sigurnosti i protočnosti prometa.
Molimo sve sudionike u prometu za povećani oprez i poštivanje prometne signalizacije.

Više ...
4.9.2019

O B A V I J E S T
o izvođenju radova dezinsekcije muha na području Grada Omiša

Dana 05. rujna 2019. godine tvrtka CIAN d.o.o. izvoditi će drugu dezinsekciju muha na području Grada Omiša, a sukladno odrednicama programa ZZJZ-a Splitsko – dalmatinske županije.

Radovi će se odvijati u vremenu od 05:00 h do 09:00 h
2.09.2019

Upis u Registar stvarnih vlasnika

Udruge su pravne osobe kojima se podaci o stvarnim vlasnicima obvezno upisuju u poseban registar. Rok za to je do 31.prosinca 2019.g. Pobliže o ovoj obvezi može se vidjeti u prilogu.

PDF Registar stvarnih vlasnika – naputak za udruge

1.9.2019.

Natječaj za financiranje programa i projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba iz područja kulture Grada Omiša u 2020.g.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2019.g.

1. Natječaj
2. Upute za prijavitelje
3.1. Obrazac Podaci o prijavitelju
3.2. Obrazac Opisa programa/projekta
3.3. Obrazac Proračun programa/projekta
4.1. Obrazac za ocjenu kvalitete programa/projekta
4.2. Bodovanje
5. Obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja
6. Prijedlog Ugovora o financiranju
7.1. Obrazac Opisnog izvještaja provedbe programa projekta
7.2. Obrazac financijskog izvješća programa/projekta
Dokumentacija za provedbu natječaja
30.08.2019

Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Nadležno povjerenstvo Grada Omiša objavilo je 30.kolovoza 2019.g. u dnevnom listu Slobodna Dalmacija tekst javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Rok za prijave je 15 dana od dana objave.

PDF Natječaj

Knjige 30.8.2019

Obavještavaju se svi zainteresirani sugrađani, da je zbog velikog interesa korištenja mjere za ostvarivanje prava na novčanu potporu radi nabave udžbenika za srednje škole za školsku godinu 2019./2020, Gradonačelnik Grada Omiša produžio rok za podnošenje zahtjeva, do 30. rujna 2019.g.

Prilozi: Zaključak gradonačelnika , Obrazac prijave za ostvarivanje potpore, Obrazac (Word)


22. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 29. kolovoza 2019. (četvrtak) u 16.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
RH


Grad Omiš i Župni ured Omiš pozivaju Vas na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Omiš, ponedjeljak, 5. kolovoza 2019.g.

Plakat ...
1.8.2019

Grad Omiš obavještava da je u skladu sa Planom nabave za 2019. godine započeo postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju ulice Fošal sa sanacijom komunalne infrastrukture u skladu sa rezultatima javnog pozivnog arhitektonskog natječaaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja i urbane opreme ulice Fošal, koji je proveden 2009. godine.

Početak radova se očekuje sredinom listopada/2019.god.

Više ...
Knjige 1.8.2019

Grad Omiš raspisuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu radi nabave udžbenika za srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Prijave se podnose putem Obrasca za prijavu osobno na pisarnicu Grada Omiša ili putem pošte na adresu: Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5/I, 21310 Omiš.

Rok za podnošenje prijava je 31. kolovoza 2019. godine.

Prilozi: Javni poziv , Obrazac prijave za ostvarivanje potpore, Obrazac (Word) , Zaključak gradonačelnika
30.7.2019

Temeljem provedenog javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korištenje javnih površina i kućica postavljenih na javnoj površini Omiš, nasip Toreta za vrijeme održavanja ljetne manifestacije „GUSARSKA BITKA 2019.“, koji je oglašen u listu „Slobodna Dalmacija“, a tekst natječaja objavljen na www.omis.hr i na oglasnoj ploči Grada Omiša dana 17. srpnja 2019. godine, utvrđuju se najpovoljniji ponuditelji prema lokacijama:

Zaključak gradonačelnika
30.7.2019

U okviru provedbe projekta „Zaželi posao na području Grada Omiša“, kodni broj: UP.02.1.1.05.0208 iz Programa „Zaželi“, kojeg financira Europska unija iz Eurospkog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Gradonačelnik Grada Omiša raspisao je Javni poziv za prijavu kandidatkinja za prijem u radni odnos na određeno vrijeme sa svrhom pružanja usluge pomoći u kući starijim osobama, osobama s invaliditetom i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Omiša.
Krajnji rok za prijavu je 07. kolovoza 2019. godine.

Javni poziv
Obrazac za prijavu
EU


21. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 30. srpnja 2019. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
24.7.2019

Grad Omiš objavljuje Javni poziv nositeljima prava na nekretninama o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstanih cesta u k.o. DUĆE
Ovim pozivom obavještavaju se nositelji prava na nekretninama koje graniče sa zemljištem na kojem su izvedene nerazvrstane ceste, o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstanih cesta u k.o. Duće.

Javni poziv
18.7.2019

O B A V I J E S T
o početku izvođenja radova adulticidne i III larvicidne dezinsekcije komaraca na području grada Omiša

Dana 18. srpnja 2019.g. tvrtka CIAN d.o.o. započeti će izvoditi adulticidnu i III larvicidnu dezinsekciju komaraca na području grada Omiša, a sukladno odrednicama programa ZZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.


17.7.2019

Kulturno umjetnička udruga „Mosor " Gata organizira 14. Gatsko kulturno ljeto "Dani Ive Marjanovića" koji će se održati od 22.srpnja do 17.kolovoza 2019.

Plakat
17.7.2019

Raspisuje se Javni natječaj za privremeno korištenje javnih površina i kućica postavljenih na javnoj površini – Omiš, nasip Toreta za vrijeme održavanja ljetne manifestacije “GUSARSKA BITKA 2019.” u razdoblju od 16. kolovoza do 18. kolovoza 2019. godine
Predmet natječaja je privremeno korištenje javnih površina i kućica postavljenih na javnoj površini na predjelu nasipa Toreta u Omišu, radi održavanja ljetne manifestacije “GUSARSKA BITKA 2019.”, koju organizira Turistička zajednica Grada Omiša i Kulturno povijesna Udruga Omiški gusari.

Natječaj
Skica
15.7.2019

Tradicionalni koncert Kajkavske popevke Dalmaciji - Grad Zagreb Gradu Omišu!
Kajkavci 2019
Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, po 24. put u Omišu je 13. srpnja na trgu sv. Mihovila održan Tradicionalni koncert Grad Zagreb Gradu Omišu. Na samom početku glazbene večeri publiku su pozravili - gradonačelnik grada Omiša gospodin Ivo Tomasović te izaslanica predsjednika Gradske Skupštine Grada Zagreba gđa. Cvijeta Grijak.
Još jednom je prepuna čakavska pjaca u Omišu odjekivala kajkavskim popijevkama, darom grada Zagreba središtu dalmatinske klapske pisme, koji se tradicionalno svake jeseni uzvraća nastupom najuspješnijih klapa, nagrađenih na festivalskoj pozornici pod Mirabellom, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Kroz glazbenu Večer publiku su svojim umjetničkim tonom vodili - Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda - dirigent, te gosti koncerta - Đani Stipaničev, Danijela Pinatrić, Mirko Šveda Žiga, Gordana Ivanjek, te domaćini Festivala muška klapa Oneum (Omiš). Program je vodila Ljiljana Vinković.

U zatišju pred velikim finalom 53. Festivala dalmatinskih klapa, slijedećeg vikenda u Omišu nestrpljivo iščekujemo pobjednike ovogodišnjeg festivala! Izravan prijenos finala Festivala poprati će naš medijski promotor Hrvatska radiotelevizija, sa prijenosom ženskog i muškog finala 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš!

12.7.2019

Dragi sugrađani,

pozivamo Vas da podržite inicijativu izbornika Zlatka Dalića i u utorak, 16.7. 2019. kojeg smo nazvali Dan zajedništva, ponosa i sreće obučete kockaste dresove, kape kako bismo zajedno obilježili godišnjicu veličanstvenog dočeka Vatrenih iz Rusije - dočeka za pamćenje.
Ideja je nastala u Vukovaru tijekom održavanja festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, gdje je i održana promocija knjige izbornika Dalića "Rusija naših snova" Taj dan , 16.7. na HTV 1 od 21.00 sat je posebna emisija "Kako smo dočekali Vatrene " uz goste i javljanja iz hrvatskih gradova.

Poziv izbornika Zlatka Dalića
10.7.2019

Obavijest maslinarima

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva savjetuje maslinare da provedu mjera suzbijanja odraslih jedinki maslinine muhe primjenom metode zatrovanih mamaca uz pomoć gotovih pripravaka ili insekticida prikladnih maslini uz dodatak atraktanta. Po potrebi se savjetovati sa stručnjacima. Nakon tretiranja popuniti evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a potrošenu ambalažu zbrinuti na propisani način.
8.7.2019

Poznate klape finalisti 53. Festivala u Omišu!

U nedjelju 7. srpnja na Trgu Stjepana Radića popularnoj maloj pjaci u Omišu, održana je treća posljednja izborna večer u kojoj je nastupilo trinaest klapa, od toga sedam ženskih i šest muških redoslijedom: Izergo (ž) - Lumbarda, Žmul (m) - Omiš, Mirabella CZK (ž) - Omiš, Poklisari (m) - Dubrovnik, Stentoria (ž) - Daruvar, Vokalisti Salone (m) - Solin, Skontradura (ž) - Dubrovnik, Okruk (m) - Okrug Donji, Luše (ž) - Split, Munita (m) - Zadar, Besida (ž) - Klis, Kaleta (m) - Zadar i Ankora (ž) - Podstrana. Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu mag.art. Blaženko Juračić, Mićo Friganović, mo. Mojimir Čačija, prof. Velebit Veršić i mr.sc. Marijo Krnić, najbolji nastup u ženskoj konkurenciji sa jednakim brojem bodova imale su klapa Luše iz Splita i Ankora iz Podstrane s osvojenih 46,4 bodova dok je među muškim klapama bila najbolja klapa Vokalisti Salone iz Solina, s osvojenih 45,9 bodova. Ova večer donijela je i konačan odgovor na pitanje koje su klape izborile pravo nastupa u završnim večerima.
U završenoj večeri ženskih klapa koje će se održati u petak 19. srpnja na Trgu sv. Mihovila nastupiti će klape: Orca - Split, Luše- Split, Ankora- Podstrana, Teranke - Pula, Preženca - Zadar, Skontradura - Dubrovnik, Figurin - Zagreb, Stentoria - Daruvar, Mirabela CZK - Omiš i Ventula - Split.
U muškom finalu koje je na rasporedu u subotu 20. srpnja slušat ćemo klape: Vinčace - Novi Vinodolski, Stine - Zagreb, Contra - Split, Bošket - Zagreb, Vokalisti Salone - Solin, Sebenico - Šibenik, Korda - Lumbarda, Munita - Zadar, Flumen - Rijeka, Oneum - Omiš i Kaleta - Zadar.
Program je vodio Joško Bonaći.
Idućeg petka u programu FDK Omiš očekuje nas posebno zanimljiva večer, Koncert klapa iz iseljeništva!
5.7.2019

Održana prva izborna večer 53. FDK Omiš 2019.

Na maloj pjaci u Omišu u petak je održana prva od ukupno tri izborne večeri u kojima klape traže svoju ulaznicu za mušku i žensku završnicu. U večeri je nastupilo 13 klapa, sedam muških i šest ženskih i to redoslijedom:
CONCORDIA (m)-Međugorje, STIVANJA (ž)-Trogir, CONTRA (m)-Split, VENTULA (ž)-Split, SAGENA (m)-Zagreb, PERUŽINI (ž)-Pag, SEBENICO (m)-Šibenik, VIDULICE (ž)-Rijeka, TEŽACI (m)-Paljuv, SORELO (ž)-Zagreb, ONEUM (m)-Omiš, ZIKVA (ž)-Pašman i BOŠKET (m)-Zagreb.

Više na stranicama FDK Omiš...
1.7.2019

30. OMIŠKO KULTURNO LJETO

Dragi prijatelji, ljubitelji kulture i dragi gosti, predstavljamo Vam program 30. OMIŠKOG KULTURNOG LJETA koji traje od 1. SRPNJA do 31.KOLOVOZA 2019. Program je postavljen na cijelom području Grada Omiša gdje smo za Vas pripremili bogatu kulturnu produkciju. Izdvojili bismo možda koncerte DARKA RUNDEKA, MATE MATIŠIĆA, DANISSE JANNAH, BOW@PLECTRUM u čijim izvedbama ćete zasigurno uživa...ti, jer se radi o glazbenicima iznimne kvalitete. Izrazito smo ponosni što drugu godinu za redom sudjelujemo u stvaranju čarolije 2. MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOMORNE GLAZBE OSTINATO gdje će 17 najeminentnijih svjetskih komornih glazbenika učiniti omiški Franjevački samostan Gospe od Karmela nacionalnim Olimpom komornog muziciranja.
Umjetnički direktori festivala su naš omiški ponos LOVRE MARUŠIĆ I LATICA ANIĆ koji su pripremili izvanredan program!
Od respektabilnog kazališnog programa uveseljavat će nas TEATAR EXIT s dvije predstave, TEATAR PLANET ART, GALA TEATAR, PLAY DRAMA, KAZALIŠTE MALI PRINC OMIŠ, ZIJAH SOKOLOVIĆ, MARKO TORJANAC, ECIJA OJDANIĆ, MATIJA PRSKALO,IVANA ŽUPA, KATARINA ROMAC PETRA KOVAČIĆ.. Bit će tu i splitske stand up scene, kina pod zvijezdama, predstavljanja knjiga I. Sorića i J. Novaković, omiške baletne dječje igre Omiških pahuljica, književnih manifestacija JURINI JABLANI(gosti Enes Kišević, Lada Kaštelan, Mate Matišić) koje je osmislila Gradska knjižnica u suradnji s Kulturnim Centrom. Otvorit ćemo u Mimicama i umjetničku cestu Via Artistica s postavom od 15 kipova uz nezaboravnu Mladenku Mimicu koja je osmislila ovaj projekt. Otvorit ćemo i JOKINU BRGUJU u dva dana s dvije kazališne predstave. Biti će i lutkarskog programa i za najmlađe, imat ćemo veliku izložbu MIRA TOMASOVIĆA samozatajnog, ali divnog umjetnika.
I na kraju posebnu pozornost posvećujemo OMIŠKIM KULTURNIM SNAGAMA: Lovri Marušiću, Latici Anić, Rudi Mimici, Duji Staniću, ženskoj klapi MIRABELA koju vodi maestro Jure Šaban. Dragi Omišani, prijatelji i dragi gosti nadamo se da ćemo ovo dugo i sparno ljeto pamtiti po dobrim kulturnim programima koji će Vas, barem se nadamo, oplemeniti i obogatiti.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i posjetite naše programe o kojima ćemo narednih dana opširno izvještavati i na stranicama Centra za kulturu Omiš.
1.7.2019

Omišani osvojili Rozetu sv. Petra!

U nedjelju 30. lipnja na Trgu Stjepana Radića održana je Večer izvornih napjeva na 53. FDK Omiš 2019.
U konkurenciji osam kvalitetnih klapa publika je odlučila pobjedikom proglasiti klapu Oneum iz Omiša, kojima je tako pripala plaketa Rozeta sv. Petra.
Stare tradicijske napjeve izvodile su klape: Salona (ž)-Solin, Žmul (m)-Omiš, Timbar (m)-Selca, Maraška (mj)-Zadar, Šridone (ž)-Štrigova, Klapa Kontrada (m)-Zadar, Komiža (mj)-Komiža, Oneum Omiš (m)-Omiš i Muraj (m)-Zadar
Idući vikend na omiškom Festivalu očekuju nas tri izborne večeri u kojima će klape tražiti ulaznicu za samu završnicu!
1.7.2019

Održana je prva večer natjecateljskog djela Festivala dalmatinskih klapa Omiš i to Večer novih skladbi!

Na natječaj novih skladbi ovogodišnjeg 53. Festivala dalmatinskih klapa, prispjela su 52 uratka. Stručno povjerenstvo u sastavu dr.sc. Mirjana Siriščević, dr.sc. Ivana Tomić Ferić, Siniša Vuković, umjetnički ravnatelj FDK Omiš mo. Dušan Šarac i ravnatelj FDK Omiš prof. Mijo Stanić odabralo je 11 klapa.
Plaketu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva autoru najuspješnijih stihova nove skladbe osvojio je Pjero Mirić za skladbu "Zlamenuj se" za koju je glazbu napiso Vicko Dragojević, a izvela muška klapa Stine iz Zagreba.

Više na stranicama FDK Omiš...
1.7.2019
O B A V I J E S T
o početku izvođenja radova druge adulticidne i larvicidne dezinsekcije komaraca na području grada Omiša

Dana 01. srpnja 2019.g. tvrtka CIAN d.o.o. započeti će izvoditi drugu adulticidnu i larvicidnu dezinsekciju komaraca na području grada Omiša, a sukladno odrednicama programa ZZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
25.6.2019.

Povodom obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja 3. Omiške bojne 114. br. HV-a, dana 28. lipnja 2019.g. (petak) u 8.00 sati u crkvi sv. Mihovila u Omišu služit će se Sveta misa.

U 9.30 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci ...


Program ...
RH 21.6.2019

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, dana 25. lipnja 2019.g. (utorak) u 9.00 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik Ivo Tomasović i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom dr. Zvonkom Močićem te predstavnici udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za Domovinu.

U 9.30 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.


20. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 27. lipnja 2019. (četvrtak) u 18.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
RH 19.6.2019

Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, dana 22. lipnja 2019.g. (subota) u 9.00 sati na Spomen kosturnici boraca Narodnooslobodilačke borbe i žrtava fašističkog terora 1941. – 1945. na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik Ivo Tomasović i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom dr. Zvonkom Močićem te predstavnici udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za Domovinu 

U 9.30 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.
18.6.2019

Pokrenuto e-savjetovanje za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II“

Više ...
18.6.2019

Grad Omiš objavljuje Javni poziv kojim Grad Omiš, kao pravna osoba koja upravlja nerazvrstanim cestama na administrativnom području grada Omiša, obavještava nositelje prava na nekretninama koje neposredno graniče sa zemljištima na kojima je izgrađena nerazvrstana cesta oznake 04_07, ulica Put Starog Sela, katastarska općina Omiš, katastarske čestice 4064 i 4065, o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstane ceste u zemljišnu knjigu.
Za potrebe obavljanja geodetskih poslova izrađuje se snimka izvedenog stanja nerazvrstane ceste i geodetski elaborat izvedenog stanja nerazvrstane ceste.

Javni poziv
17.6.2019

Obavijest maslinarima

Obavještavamo maslinare da se na opažačkim punktovima na priobalju i otocima bilježi let maslinina moljca (Prays oleae) iznad praga štetnosti, zbog toga maslinarima preporučujemo izvršiti mjere suzbijanja štetnika. Štete od maslinina moljca najvidljivije su tijekom rujna kada plodovi otpadaju na tlo.

Više ....

11.6.2019


Kulturno umjetničko društvo "Slime" organizira 18. Ivanjske večeri - Slime 2019 koje će započeti 15.6.2019.
7.6.2019

Na temelju zaključka Gradonačelnika Grada Omiša, KLASA: 363-01/19-01/371, URBROJ: 2155/01-02-19-01 od 5. lipnja 2019. godine, raspisuje se Javni natječaj za privremeno korištenje javne površine na području Grada Omiša- Gata.
Predmet natječaja je privremeno korištenje lokacije na javnoj površini Grada Omiša u Gatima radi postavljanja kioska (pod čime se podrazumijeva postavljanje isključivo tehnološki zgotovljenog objekta) ...

Javni natječaj
Skica
Grb Grada Omiša

DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA OMIŠA U 2019.g.


Program proslave blagdana Sv.Ivana Nepomuka, Dana Grada Omiša, od 1. do 30. svibnja 2019. god.
27.5.2019

UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA
DOMOVINSKOG RATA
OMIŠ

SVETA MISA ZADUŠNICA

za sedmoricu zarobljenih i mučki ubijenih branitelja, koji su svoje živote položili na oltar domovine, služit će se 30. svibnja 2019.g. (četvrtak) u crkvi sv.Mihovila u 19.00 sati u Omišu


19. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 28. svibnja 2019. (utorak) u 18.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
23.5.2019

Izmjena rješenja o određivanju biračkih mjesta na području Grada Omiša
 22.5.2019

Lokalna akcijska grupa „Adrion“ u parnerstvu s gradovima Makarskom, Omišem i Vrgorcem, Splitsko-dalmatinskom županijom, clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj „Cedra“ Split te Pučkim otvorenim učilištem Imotski provodi projekt „Job Clubs Adrion – uđi i Ti u svijet rada!“, koji se financira sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali po pozivu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III“. Ovim putem pozivamo sve nezaposlene punoljetne osobe do 29 godina starosti na iskazivanje interesa za sudjelovanje u projetu.

Više u prilogu...
Dan Grada 2019 17.5.2019.

Blagdan Svetoga Ivana Nepomuka, Dan grada Omiša
14.5.2019

Povodom obilježavanja Dana Grada Omiša, gradonačelnik Ivo Tomasović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Omiša Zvonko Močić priredili su prijeme na kojima su svečano uručili nagrade uspješnim učenicima te nagrade i priznanja djeci koja su sudjelovala na natječaju za „Naj dječje djelo“.
Nagrade su dodijelili i najuspješnijim sportašima, sportskom treneru i sportskoj udruzi Grada Omiša.
 14.5.2019

Lokalna akcijska grupa „Adrion“ u parnerstvu s gradovima Makarskom, Omišem i Vrgorcem, Splitsko-dalmatinskom županijom, clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj „Cedra“ Split te Pučkim otvorenim učilištem Imotski provodi project „Job Clubs Adrion – uđi i Ti u svijet rada!“ , koji se financira sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali po pozivu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III“.
Ovim putem pozivamo sve nezaposlene punoljetne osobe do 29 godina starosti na iskazivanje interesa za sudjelovanje u projetu.

Više u prilogu...
14.5.2019
Zabrana prometa
O B A V I J E S T

Obavještavamo Vas da će se dana 09. lipnja 2019. godine u vremenu od 09.00 h - 20.00 h, radi održavanja automobilističke utrke za Prvenstvo II kategorije u disciplini A09 – formula driver, biti zatvoren dio državne ceste D-70, dionice Omiš – Gata (Brnistra) od raskrižja u Zakučcu (ispod tvornice Omial) do spoja sa županijskom cestom Ž – 6142 (Gata-Tugare).
13.5.2019

Informiranje javnosti o zahtjevu Ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat izgradnje sportsko-rekrecijskog parka
10.5.2019

Dana 09. svibnja 2019. godine održana je konstituirajuća sjednica V. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Omiša za mandatno razdoblje 2019.-2020. godine. U novom sazivu sudjeluje ukupno 20 dječjih gradskih vijećnica i vijećnika koji su konstituirajućoj sjednici, tajnim glasovanjem, izabrali novog dječjeg gradonačelnika.

Više ...
7.5.2019

Temeljem provedenog javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša, određenih za postavljanje štandova, pokretnih naprava i sl., u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2019. godine, koji je oglašen u listu “Slobodna Dalmacija”, a tekst natječaja objavljen na www.omis.hr i na oglasnoj ploči Grada Omiša 19. travnja 2019. godine, utvrđuju se najpovoljniji ponuditelji prema lokacijama ...

Zaključak gradonačelnika
7.5.2019

Dana 06. svibnja 2019. godine, gradonačelnik Grada Omiša, Ivo Tomasović, dipl.oec. potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Dužobalne biciklističke staze i šetnice na području Grada Omiša, ref.br. KK.07.4.2.10.0002 s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.986.113,55 kuna, od čega se 7.643.642,51 kuna odnosi na bespovratna sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja.
Projekt obuhvaća izgradnju i opremanje biciklističke staze i šetnice u priobalom pojasu Grada Omiša, naselje Omiš, predio Brzet u ukupnoj dužini od 870 metara, povezujući direktno dijelove naselja Omiš – Mlija, Brzet i Nemira, te posredno dio naselja Borak uključenjem vertikalne komunikacije. Projektom se doprinosi unaprjeđenju biciklističke i pješačke infrastrukture na području Omiša te povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu. Projekt će uz omogućavanje intenzivnijeg korištenja bicikala i pješačenja kao načina putovanja doprinijeti i smanjenu korištenja automobila, te posljedno time i smanjenju pritisaka na prostor i okoliš, dok će infrastrukturom prilagođenom osobama sa smanjenom pokretljivosti biti omogućena dostupnost šetnici i obali na tom području.
EU
6.5.2019.

Dana 26. ožujka 2019. g. odobren je projekt JOB CLUBS ADRION – Uđi i Ti u svijet rada! koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Više ...
3.5.2019.

Grad Omiš objavljuje POZIV NA JAVNI UVID NOSITELJIMA PRAVA NA NEKRETNINAMA KOJE NEPOSREDNO GRANIČE SA ZEMLJIŠTEM KOJE JE TEMELJEM URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GATA 2 PREDVIĐENO ZA GOSPODARSKU ZONU

Poziv ...
26.4.2019

Peta Prvomajska kava "Vedran Babić", Pisak

Dana 1. svibnja 2019. na Kućerku-Pisak, prvoj dionici PUTA ŽIVOTA održat će se druženje uz kavu svih prijatelja prirode, planinarstva i maslinarstva.
Sudionici natjecanja trebaju donijeti 2 dcl kave u termosici.
Kava će se ocijeniti i proglasiti najbolja.

Više ...


18. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 30. travnja 2019. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
RH 23.4.2019

Kao i prethodnih godina, predstavnici Grada Omiša i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš predvođeni gradonačelnikom Ivom Tomasovićem i predsjednicom Udruge Gordanom Krstić te predstavnici ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca kod spomenika u Mokošici i Svetom misom zadušnicom dana 27. travnja 2019.g. (subota) odat će počast omiškim vitezovima koji su dali živote braneći hrvatski jug:

Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja omiškim braniteljima u Mokošici predviđeno je u 12.00 sati , Sveta misa zadušnica je u 12.30 sati u župnoj crkvi u Mokošici, a u 13.30 sati je predviđeno polaganje vijenaca kod centralnog križa na groblju „Boninovo“.
Čestitka Uskrs
19.4.2019

Na temelju zaključka Gradonačelnika Grada Omiša, KLASA: 363-01/19-01/220, URBROJ: 2155/01-02-19-01 od 17. travnja 2019. godine, raspisuje se Javni natječaj za privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša
Predmet natječaja je privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša, na koje će se postaviti štandovi, pokretne naprave, stalci, klupe, kolica i sl. Popis lokacija sa naznakom namjene i početne cijene je slijedeći (redni broj lokacije odgovara brojčanim oznakama na skici koja je sastavni dio natječaja) ...

Javni natječaj
Skica 1
Skica 2
17.4.2019

POZIV ZA PRIJAVE ZA RAD U BIRAČKIM ODBORIMA

Obavieštavaju se zainteresirane osobe da će se prijave za rad u biračkim odborima (u svojstvu predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkog odbora) na izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, a koji će se održati 26. svibnja 2019. godine.

Poziv
Društvo Naša djeca10.4.2019

Naj dječje djelo

S ciljem promocije humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta s područja Grada Omiša, a u okviru Akcije "Grad Omiš - prijatelj djece" raspisan je Natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti među djecom - "Naj dječje djelo".
Rok za prijave je najkasnije do 02. svibnja 2019.g.

a) Cjeloviti tekst natječaja , b) Prijavnica (word)
4.4.2019

Izbori za V. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Omiša

Gradonačelnik Grada Omiša donio je Odluku o raspisivanju izbora za Dječje gradsko vijeće Grada Omiša za mandatno razdoblje 2019.-2021.
Prijave se podnose na obrascu za prijavu do 18. travnja 2019. godine na adresu: Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5/I, Omiš, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Izbori za V. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Omiša.“
Pozivaju se osnovnoškolci s prebivalištem na području Grada Omiša da se uključe u izbore. Potporna organizacija je Društvo „Naša djeca“ Grada Omiša.

Odluka o raspisivanju izbora
Odluka o imenovanju voditeljice
Upute za provođenje izbora
Prijavnica (word)
4.4.2019

Popis učenika kojima će se prema zaključku gradonačelnika Grada Omiša uručiti pripadajuće nagrade jer su na školskim natjecanjima pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u 2018.g. osvojili jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na razini županije ili države, a imaju prebivalište na području Grada Omiša

Popis učenika
29.3.2019

Predsjednica Republike Hrvatske je donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove u EU parlament iz RH. Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 26. svibnja 2019.

Objava biračima
29.3.2019

Temeljem provedenog javnog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša, određenih za postavljanje kioska, koji je oglašen u listu „Slobodna Dalmacija“, a tekst natječaja objavljen na www.omis.hr i na oglasnoj ploči Grada Omiša dana 19. ožujka 2019. godine, utvrđuju se najpovoljniji ponuditelji prema lokacijama ...  

Zaključak gradonačelnika
27.3.2019

U okviru provedbe projekta „Zaželi posao na području Grada Omiša“, kodni broj: UP.02.1.1.05.0208 iz Programa „Zaželi“, kojeg financira Europska unija iz Eurospkog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Gradonačelnik Grada Omiša raspisao je Javni poziv za prijavu kandidatkinja za prijem u radni odnos na određeno vrijeme sa svrhom pružanja usluge pomoći u kući starijim osobama, osobama s invaliditetom i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Omiša.

Krajnji rok za prijavu je 04. travnja 2019. godine.

Javni poziv
Obrazac za prijavu
EU
RH 21.3.2019

Komemoracija u Donjem Docu

U utorak, 26. ožujka 2019.g., pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u Donjem Docu održat će se Dan sjećanja na nevine žrtve, stradale u pokolju 26. ožujka 1944.g. u Donjem Docu.
Navedenog su dana pripadnici njemačke 7. SS divizije “Prinz Eugen” u jednom danu u Donjem Docu izvršili pokolj nad dvjesto sedamdeset dvije nevine žrtve te su do temelja spalili cijelo selo. Od dvjesto sedamdeset dvije žrtve bilo je stotroje djece od kojih je jedno dijete bilo staro tek nekoliko sati.
Koncelebriranu svetu misu zadušnicu, koja počinje u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Martina predvodit će generalni vikar Splitsko – makarske nadbiskupije monsinjor Miroslav Vidović, uz pomoć domaćeg župnika don Ivana Prelasa i ostalih svećenika.
Komemoracija s polaganjem vijenaca je kod spomen križa u 11.30 sati.
Organizatori komemoracije su Grad Omiš, Mjesni odbor Donji Dolac i Župni ured Donji Dolac, a u komemoraciji će sudjelovati i učenici Osnovne škole “Gornja Poljica”.


17. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 21. ožujka 2019. (četvrtak) u 18.30 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
Narcis 19.3.2019

Dana 23. ožujka 2019. godine, Klub žena liječenih na dojci „Omiš“ održava redovnu akciju obilježavanja međunarodnog Dana narcisa. Akcija će se održati u vremenu od 08,00 do 11,00 sati na punktovima u Omišu, ulica Fošal, Četvrt Žarka Dražojevića i Četvrt Ribnjak te u Dugom Ratu. Volonterke Kluba će tom prilikom educirati građanstvo o važnosti preventivnih pregleda dojki, pojavnosti raka dojke i podijeliti edukativni materijal.
Ove godine Klub obilježava 20 godina rada pa poziva sve sugrađanke i sugrađane da im se pridruže na štandovima kako bi osnaženi zajedno ukazali na težinu dijagnoze i važnost pregleda.
19.3.2019

Na temelju zaključka Gradonačelnika Grada Omiša, KLASA: 363-01/19-01/134, URBROJ: 2155/01-02-19-03 od 18. ožujka 2019. godine, objavljuje se PROČIŠĆENI TEKST JAVNOG NATJEČAJA za privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša (Objava Javnog natječaja 15.03.2019., Objava ispravka 19.03.2019.)
Predmet natječaja je privremeno korištenje slijedećih lokacija na javnoj površini u Omišu radi postavljanja kioska (pod čime se podrazumijeva postavljanje isključivo tehnološki zgotovljenog objekta) ...

Natječaj
Skica 1
Skica 2
18.3.2019

"Kameno srce Mirabele"

Promocija zbirke pjesama, autor: Mirko Perak

Ilirsko sjemenište u Omišu subota 23.3.2019 u 19.30

Organizator : Centar za kulturu Omiš
16.3.2019

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora stupio je na snagu u 22.12.2018. godine. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave obvezne su u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu Zakona uskladiti odredbe svojih općih akata s odredbama Zakona i to do 22.ožujka 2019. godine.
Prijedlogom Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu poslovnog prostora i Odluke o kupoprodaji poslovnog prostora iste se usklađuju s izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

1.Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zakupu posl.prostora
- Obrazac za savjetovanje
2.Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o kupoprodaji posl. prostora
- Obrazac za savjetovanje
15.3.2019

Na temelju zaključka Gradonačelnika Grada Omiša, KLASA: 363-01/19-01/134, URBROJ: 2155/01-02-19-01 od 14. ožujka 2019. godine, raspisuje se Javni natječaj za privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša
Predmet natječaja je privremeno korištenje slijedećih lokacija na javnoj površini u Omišu radi postavljanja kioska (pod čime se podrazumijeva postavljanje isključivo tehnološki zgotovljenog objekta)...

Natječaj
Skica 1
Skica 2
RH 12.3.2019

Svečanost obilježavanja 77. godišnjice osnivanja Prvog mosorskog partizanskog odreda i otkrivanja obnovljene kosturnice i spomen ploče borcima Omiša u NOB-u 1941.-1945. u subotu,16. ožujka 2019. u 11. sati na gradskom groblju "Vrisovci" u Omišu.

Plakat
12.3.2019

Dijabetičko društvo Omiš poziva vas na predstavljanje slikovnice "Sa šećerom mogu sve"

Narodna knjižnica Omiš, 13.3.2019 u 18.00

Obavijest
o početku izvođenja radova sustavne preventivne deratizacije
na području grada Omiša

Dana 12. ožujka 2019.g. tvrtka CIAN d.o.o. započeti će izvoditi sustavne preventivne deratizacije (proljetna deratizacija) na području grada Omiša, a sukladno odrednicama programa ZZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
7.3.2019


8.razglenica kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture

Otvaranje 5.svibnja 2019.
6.3.2019

Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastructure

Otvorena je javna rasprava o nacrtu Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (u nastavku: PRŠI) za Grad Omiš, te Općine Dugi Rat, Podstrana i Zadvarje.
PRŠI predstavlja plan razvoja pristupne širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Access – NGA) u područjima u kojima ne postoji dostatni komercijalni interes za ulaganja od strane operatora i pružatelja usluga na tržištu (većinom u ruralnim i suburbanim područjima), čime je opravdano izgradnju širokopojasne infrastrukture sufinancirati javnim sredstvima, odnosno sredstvima državnih potpora. Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom će se osigurati pokrivanje brzim (30-100 Mbit/s) i ultrabrzim širokopojasnim pristupom (više od 100 Mbit/s) čime će se osigurati infrastrukturni preduvjeti za održivi, dugoročni društveni i gospodarski razvitak na projektnom području. Ovaj projekt obuhvaća četiri jedinice lokalne samouprave i to Grad Omiš, te Općine Dugi Rat, Podstrana i Zadvarje.
Javnu raspravu provodi Nositelj projekta Grad Omiš u svrhu pribavljanje mišljenja svih zainteresiranih strana, prije svega od operatora na tržištu i korisnika usluga, vezanih uz PRŠI, a prije početka provedbe projekta. Javnom raspravom se provodi i verifikacija inicijalno određenih područja na kojima je opravdano provoditi projekt (tzv. boja područja).
Nositelj projekta, sukladno strukturnim pravilima ONP-a (Poglavlje 2.5), pokreće javnu raspravu Projekta:
Datum otvaranja rasprave: 6.3.2019.
Datum zatvaranja rasprave: 5.4.2019.
Pozivaju se sve zainteresirane strane da dostave komentare na predloženi nacrt PRŠI-ja slanjem popunjenog obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi (u PDF formatu) na adresu elektroničke pošte prsi.omis@corellia.com.hr ili poštom na adresu Grad Omiš, Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Trg kralja Tomislava 5/I, 21310 Omiš (sa naznakom: JAVNA RASPRAVA – PRŠI Omiš) zaključno do 5.4.2019. u 15 sati.
Nakon završetka javne rasprave svi komentari bit će javno dostupni na internetskim stranicama Grada Omiša.
Grad Omiš ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta Grada Omiša i za njih je odgovoran autor.

Obavijest o pokretanju javne rasprave za PRŠI Omiš
Nacrt PRŠI
Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi
Upitnik za operatore
Prijedlog Ugovora o izgradnji
26.2.2019

Potpore za obranu završnih radova na temu Grada Omiša

Gradonačelnik Grada Omiša donio je zaključak kojim se uređuje postupak dodjele jednokratnih novčanih potpora građanima koji su u akademskoj 2017./2018. i/ili 2018./2019. godini obranili završni rad s temom koja se prvenstveno odnosi na Grad Omiš. Vrijednost pojedinačnih potpora za magistarske (diplomske) radove je do *1.500,00 kn, a za doktorske radove je do *3.000,00 kn što zavisi od broja korisnika. Zahtjevi za dodjelu potpora podnose se u gradsku upravu do 31.listopada 2019.g.

Zaključak
Obrazac zahtjeva
26.2.2019

Potpore za troškove upisnina na poslijediplomski sveučilišni studij

Gradonačelnik Grada Omiša donio je zaključak kojim se uređuje postupak dodjele jednokratnih novčanih potpora građanima koji su akademske 2018./2019.g. upisani na poslijediplomske studije za stjecanje zvanja doktora znanosti/umjetnosti. Vrijednost pojedinačnih potpora za troškove upisnina je do *8.000,00 kn, a zavisi od broja prijavljenih korisnika. Zahtjevi za dodjelu potpora podnose se u gradsku upravu do 31.listopada 2019.g.

Zaključak
Obrazac zahtjeva
25.2.2019

Prijava šteta od prirodne nepogode

Prijave šteta koje su nastale na imovini oštećenika isključivo djelovanjem orkanske bure na području Grada Omiša od 23.veljače 2019.g. mogu se podnijeti na propisanom obrascu EN-P u Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5.
Prijave šteta podliježu provjeri prihvatljivosti sukladno odredbama posebnog zakona.

Obrazac EN-P

Pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2018.g.

Pozivaju se građani i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2018.g.
Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe.
Prijedlozi se dostavljaju do 1. ožujka 2019.g.

Pozivni natječaj


16. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 26. veljače 2019. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
22.2.2019

Obavijest kupcima obročne otplate stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo

Pripajanjem Splitske banke OTP banci, promijenjen je IBAN Grada Omiša, stoga vas obavještavamo, mjesečne obroke otkupa stana plaćajte na novi račun kod OTP banke HR22 2407 0001 8300 0000 8 (primatelj, model i poziv na broj ostali su isti).

Više ...
20.2.2019

Gradonačelnik Ivo Tomasović predao je u Gradskoj upravi ključeve grada maškarama.

Vlast će u danima poklada obnašati Kulturno povijesna udruga „Omiški gusar“ na čelu s gradonačelnikom Srećkom Čečukom.

14.2.2019

U okviru provedbe projekta „Zaželi posao na području Grada Omiša“, kodni broj: UP.02.1.1.05.0208 iz Programa „Zaželi“, kojeg financira Europska unija iz Eurospkog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Gradonačelnik Grada Omiša raspisao je Javni poziv za prijavu kandidatkinja za prijem u radni odnos na određeno vrijeme sa svrhom pružanja usluge pomoći u kući starijim osobama, osobama s invaliditetom i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Omiša.
Krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2019. godine.

Javni poziv
Obrazac za prijavu
EU
 12.2.2019

Klub žena liječenih na dojci „Omiš“ tijekom 2019. godine uspješno nastavlja rad na prevenciji i zaštiti od karcinoma dojke te fizikalnoj i psihološkoj pripomoći oboljelim ženama.
Interes za rad Kluba kod žena Grada Omiša te općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje stalno raste, tako da sada Klub broji 2.526 članica.
Rad Kluba direktno utječe na zdravlje žena i smanjenje invalidnosti.
ZDRAVA ŽENA – ZDRAVA OBITELJ – ZDRAVA ZAJEDNICA.
Klub će tijekom 2019. godine obilježiti 20. godišnjicu rada nizom akcija.
Prvo događanje je 13. veljače 2019. godine kada će Osnovna glazbena škola „Lovro pl. Matačić“ Omiš Klubu pokloniti koncert.
11.2.2019

Obilježavanje Dana europskog broja 112

Sve o europskom broju 112 za žurno pozivanje u RH
8.2.2019

Povodom dolaska obalnog ophodnog broda „OMIŠ“ OOB-31 u grad Omiš i njegovog predstavljanja građanima Omiša, gradonačelnik Ivo Tomasović primio je komodora Damira Dojkića, zamjenika zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i načelnika stožera zapovjedništva HRM-a, komodora Milana Blaževića, zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske i poručnika bojnog broda Antu Silića, zapovjednika obalnog ophodnog broda OOB-31, „OMIŠ“.
Prijemu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Grada Omiša Ivan Bartulović.
Nakon prijema, za čelnike Grada Omiša i članove Gradskog vijeća Grada Omiša organizirana je plovidba bračkim kanalom prigodom koje su se upoznali s mogućnostima broda.
6.2.2019

U petak i subotu, 8. i 9. veljače 2019.g. planirano je predstavljanje obalnog ophodnog broda „Omiš“ OOB-31 Hrvatske ratne mornarice građanima grada Omiša u Gradskoj luci Omiš.
U petak, 8. 2. 2019.g. brod je otvoren za posjet građanstva u vremenu od 14.00 do 17.00 sati, a u subotu, 9. 2. 2019.g. u vremenu od 09.00 do 13.00 sati.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta predstavljanje će se održati 15. i 16. veljače 2019. prema istom programu.

1.2.2019

UPOZORENJE NA OPASNE VREMENSKE POJAVE ZA DANAS

Ponegdje na Jadranu, u Lici i Gorskome kotaru, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može biti obilnije kiše (moguća je količina od 30- 50 mm, mjestimice i veća). Na moru će puhati jako, prema kraju petka i olujno jugo (brzina vjetra od 60-90 km/h, ponegdje moguće i veća) pa može biti plavljenja riva i nekih obala, posebice na otocima. U Lici i Gorskome kotaru te u unutrašnjosti Dalmacije mogući su olujni udari južnog i jugoistočnog vjetra osobito navečer i u noći na subotu ( brzina vjetra od 50 -70 km/h, moguće mjestimice i veća).
29.1.2019

Izvješće o provedenom savjetovanju o Odluci o komunalnom doprinosu

Obrazac izvješća o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću
Prijedlog izmjene prijedloga-HDS Omiš
28.1.2019

Pozivaju se učenici koji su na školskim natjecanjima pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u 2018. godini osvojili jedno od tri prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na županijskim ili/i na državnim natjecanjima, a imaju prebivalište na području Grada Omiša da se jave u Ured gradonačelnika Grada Omiša (Trg kralja Tomislava 5/I) do 1. ožujka 2019. godine.
Navedenim će se učenicima povodom Dana Grada Omiša dodijeliti osobne novčane nagrade.


15. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 29. siječnja 2019. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I

..... Više
24.1.2019.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Odluci o komunalnom doprinosu

Savjetovanje će se obaviti od 24.1. do 29.1.2019. godine

Prijedlog Odluke o komunalnom doprinosu
Obrazac za sudjelovanje u postupku savjetovanja s javnošću
23.1.2019.

Grad Omiš objavljuje JAVNI POZIV NOSITELJIMA PRAVA NA NEKRETNINAMA KOJE NEPOSREDNO GRANIČE SA ZEMLJIŠTEM NA KOJEM JE IZVEDENA NERAZVRSTANA CESTA OZNAKE 02_08

Javni poziv
8.1.2019.

Opasnost od nepovoljnih vremenskih uvjeta

DHMZ upozorava na pogoršanje vremenskih uvjeta zbog hladnoće i mogućih snježnih oborina, osobito u dalmatinskom zaobalju, za dan 8. i 9. siječnja 2019.g.
Upozoravaju se građani da poduzmu potrebne aktivnosti radi preventivne zaštite života i materijalnih dobara.
Potrebe za informacijama i pomoći mogu se pored ŽC112 i žurnih služni zatražiti i u vatrogasnom operativnom centru DVD Omiš na tel. 021/863-193 i komunalnom redarstvu Grada Omiša na tel. 021/755-191.
3.1.2019.

Pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2018.g.

Pozivaju se građani i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2018.g.
Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe.
Prijedlozi se dostavljaju do 1. ožujka 2019.g.

Pozivni natječaj

 


 Ispis   
   Minimiziraj   
Naslovnica   Službene stranice Grada Omiša    Kontakt Vrh stranice