Traži  
  26. rujan 2022.      Kontakt ..:: Društveni poslovi » Odgoj i osn. obrazovanje ::..   Prijava  

 Osnovno školstvo Minimiziraj
O.Š. "Josip Pupačić"
Trg Kralja Tomislava 1
21310 OMIŠ
Tel. : 021/861-128; 861-409
Faks: 021/861-128
O.Š. "1. listopada 1942."
Čišla b.b.
21253 Gata
tel./faks : 021 867 691
O.Š. "Gornja Poljica"
Srijane - Nečaj 43
21205 Donji Dolac
tel./faks : 021 815 115

 Ispis   
 Srednje školstvo Minimiziraj
SŠ Jure Kaštelan Srednja škola "Jure Kaštelan"
Trg kralja Tomislava 2
21310 Omiš
tel.   (021) 861-117
faks.  (021) 862-320

 Ispis   
   Minimiziraj
 
Tim iz OŠ Josipa Pupačića iz Omiša ušao u polufinalno natjecanje kviza National Geographic Juniora pod generalnim pokroviteljstvom Čokolina.
 
 
 
ZAGREB – 25. veljače 2008. – Gusarice su polufinalistice kviza Kroz vrata znanja do putovanja. Na prvoj razini, u konkurenciji od više od sto škola iz cijele Hrvatske, učenice iz Omiša su osvojile najviše bodova i tako se s lakoćom plasirale u polufinale. No, one ne žele stati samo na tome – one sanjaju o osvajanju prvog mjesta i spektakularne glavne nagrade – sedmodnevnog putovanja u Washington.
 
Mi želimo postati osvajači znanja i ratnici s knjigom u ruci koja nas po svijetu vodi!“, kažu omiške gusarice Sunčica Šarac, Dora Mekinić i Zrinka Škorić. Zrinka je vrsna pijanistica, dobra pjevačica i zabavna imitatorica. Sunčica je izviđačica, ljubiteljica zdrave prehrane i zna sve o mobitelima. Dora je balerina, jako dobra skijašica, a počela se baviti i boardanjem. Za polufinale se pripremaju i više nego ozbiljno. Preko tjedna ponavljaju gradivo iz prirode i društva, a vikend je rezerviran za NG Junior. U svemu im neizmjerno pomaže njihova učiteljica Marija Škarica. „Mi je vodimo u Washington, kao pobjednice kviza ili uz pomoć naših kasica-prasica“, kažu Gusarice za svoju učiteljicu.
 
Putovanje iz snova bio je jedan od glavnih mamaca za više od sto škola iz cijele Hrvatske koje su ove godine sudjelovale u kvizu Kroz vrata znanja do putovanja. Samo njih 26 skupilo je dovoljno bodova za odmjeravanje znanja u polufinalu koje će se održati 1. ožujka 2008. u Zagrebu, u osnovnoj školi Miroslava Krleže, Kaptol 16, s početkom u 13:00.
 
Već četvrtu godinu zaredom NG Junior organizira kviz znanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. Timovi su sastavljeni od troje učenika i predvođeni učiteljicom ili učiteljem. Pitanja za tri razine natjecanja sastavlja stručni žiri NG Juniora kojeg čine uvaženi hrvatski učitelji i pedagozi, a prema ovim temama: životinjskom i biljnom svijetu, prirodi i društvu, ekologiji, kulturama svijeta…

 Ispis   
 Sigurnost u školama Minimiziraj

 

Kamere u SŠ Jure Kaštelan07.04.06 Kamere u školi

( Preneseno sa web stranica SŠ Jure Kaštelan Omiš)

U našoj školi videonadzor je postavljen 2005.godine  s ciljem da se spriječe provale i krađe te poveća zaštita razrednih dnevnika koji su česta meta problematičnih učenika. Uvođenje kamera u školske hodnike planiralo se dugo vremena, ali nije bilo novčanih sredstava da bi se to i ostvarilo. Učenici su  svjesni da ih cijeli školski dan snima kamera pa su oprezniji i discipliniraniji. Kako kažu, njima kamere ne predstavljaju baš nekakvu nelagodu jer su se već navikli na njih i smatraju ih sastavnim dijelom školskih hodnika. Kako su kamere uvedene samo u hodnicima, učionice su ostale nezaštićene. Postoji mogućnost ulaska u učionice kroz prozore, a da ostanete nezapaženi. Ali dalje ne možete.

Martina Šaban , II. f

http://www.ss-jkastelan-omis.skole.hr/


 Ispis   
   Minimiziraj   
Naslovnica   Službene stranice Grada Omiša    Kontakt Vrh stranice