omis.hrNAGRADA GRADA OMIŠA ZA POSTIGNUTE ŠPORTSKE REZULTATE U 2006. GODINU

Izbor nagrađenih za postignute športske rezultate u 2006. godinu  izvršen je prema prijedlogu i glasovanju športskih udruga  Grada Omiša , a  dobitnicima je nagrade, rad akademskog kipara Kažimira Hraste uručio gradonačelnik Grada Omiša, Ivan Škaričić, prof. u sklopu proslave blagdana Sv. Ivana Nepomuka  , zaštitnika Grada Omiša.

.

Na slici: I.Kalajžić, S.Pešić, D.Pirić, M.Kuvačić.


  • NAJBOLJI ŠPORTAŠ GRADA OMIŠA ZA 2006.

DAMIR PIRIĆ – Boćarski klub NAKLICE - Omiš

Rođen 12. kolovoza 1974. živi i radi u Naklicama. Boće igra od rane mladosti. Od 1990. kontinuirano je juniorski reprezentativac. Za prvoligaški  Boćarski klub Nada iz Splita, igrao je deset godina. S tim klubom 1992. osvaja prvenstvo države, a 1995. viceprvak je u pojedinačnoj konkurenciji. Zatim uspješno nastupa tri godine za prvoligaški Boćarski klub Gorčina iz Omiša. U želji da pomogne svom mjesnom klubu, prelazi u BK Naklice koji je tada bio plasiran u IV . - B županijskoj ligi. Svojim prelaskom u mjesni klub, inicira povratak drugih kvalitetnih boćara. Tako se događa uzlet BK Naklice, koji svake godine u ligi kojoj se natjecao, osvaja prvo mjesto i plasira se u viši rang. BK Naklice u 2006. natjecao se u Prvoj hrvatskoj boćarskoj ligi. Svi ostvareni rezultati kluba prvenstveno su njegova zasluga.

  • NAJBOLJA ŠPORTAŠICA GRADA OMIŠA ZA 2006.g.
SANDRA PEŠIĆ – Košarkaški klub STUDENAC – OMIŠ

Rođena 21.1.1971. godine u Splitu. Prve košarkaške treninge odradila je u KK Galeb u Omišu.  1989. priključuje se g. KK Elemes iz Šibenika, koji je tada bio aktualni prvak bivše države.  Igrala je za  KK Split  (sa kojim osvaja tri PRVENSTVA HRVATSKE I KUP HRVATSKE ),   KK Jabuka  - Zaprešić, KK Šibenik ( osvaja PRV. HR ), KK Gospić (osvaja PRV. HR) te  odlazi u inozemstvo i igra u BiH , IZRAELU,  MAĐARSKOJ i ponovo u Hrvatskoj za KK Požegu. Već  1991. bila je  članica prve ekipe Reprezentacije Hrvatske koja igra u  Njemačkoj, a zadnji nastup za reprezentaciju bio je na  Mediteranskim  igrama,  koje su održane u Španjolskoj – ALMERIA 2005. , na kojima  je Hrvatska  košarkaška reprezentacija osvojila srebrenu medalju.

Njenim povratkom u Košarkaški klub Studenac – Omiš , slažu se kockice vrhunske prvoligaške ekipe. Svojim velikim iskustvom, osobnošću, angažmanom na treninzima i utakmicama doprinijela da je Klub u posljednje dvije sezone vodeći u  redovnom dijelu natjecanja u  A – 1 ŽENSKOJ PRVOJ LIGI

  • NAJBOLJA ŠPORTSKA UDRUGA GRADA OMIŠA ZA 2006.g.
Košarkaški  klub  STUDENAC – OMIŠ

. Gradeći svoj uspjeh stepenicu po stepenicu, U 2005/06. KK Studenac - Omiš odigrao je do sada svoju najuspješniju sezonu,  sigurno povijesni uspjeh za ovaj klub, sportski rezultati kojima bi se ponosili i puno veći gradovi. Omiške košarkašice su po prvi put odigrale play off . Prvi dio sezone u A1 Gatorade ligi   (devet klubova) odrađen je besprijekorno. U 16 odigranih utakmica zabilježile su 16 pobjeda,  izborivši na taj način nadmoćno ulazak u Ligu za prvaka, u kojoj se natjecalo ukupno 6 klubova. Drugi dio sezone završen je play off-om u kojem su zauzele četvrto mjesto. Ispred njih su ostale samo ekipe Jolly JBS, Gospić CO i Raguse. Omišanke su osim uspjeha u prvenstvu igrale i u samoj završnici Kupa Ružica Meglaj Rimac,  koje se odigralo u Šibeniku. KK Studenac - Omiš se natjecao sa ekipama Jolly JBS, Gospić CO i Medvešćaka.

  • NAJBOLJI  ŠPORTSKI TRENER GRADA OMIŠA ZA 2006.g.
IVICA KALAJŽIĆ – Košarkaški klub  STUDENAC – OMIŠ

- Rođen 26.2.1961. Igračku karijeru započeo je u KK Omiš, potom igra za KK Željezničar i KK Jugoplastiku te završava aktivno igranje u matičnom klubu. Prva  trenerska iskustva stiče vođenjem seniorske momčadi KK Omiš. Zadnje četiri sezone uspješno vodi Košarkaški klub Studenac – Omiš,  u  A – 1  PRVOJ ŽENSKOJ LIGI,   sa kojom  je u protekloj sezoni ostvario navedene rezultate .

  • PERSPEKTIVNI ŠPORTAŠ GRADA OMIŠA ZA 2006.g.
MARKO KUVAČIĆ – Košarkaški klub  OMIŠ – GALEB

Rođen 1990. u Splitu. Nastupa za kadetsku momčad kluba  u kojoj je najbolji igrač i kapetan , a igra i za juniorsku momčad. Svojim pristupom treningu i igri  zaslužio je uvrštenje na širi popis kadetske selekcije Hrvatske. U ovoj natjecateljskoj sezoni , 2006/07. uvršten je među dvanaest igrača seniorske momčadi s kojom redovno trenira i nastupa te povremenu  ulazi u igru i tako stiče dragocjeno  iskustvo .

Zatvori
↑ Vrh stranice ↑

Copyright©Grad Omiš 2006.